07 Şubat 2024 - Çarşamba

TRABZON'DA CHP SEÇMENİ UMUTSUZ

Yönetenler değişse de sistemde bir değişiklik yok diyen CHP seçmeni Trabzon'da umutsuz.

Yazar - Siyasi Projektör
Okuma Süresi: 3 dk.
Siyasi Projektör

Siyasi Projektör

-
Google News

Ak Parti Seçmeni genelde Genel Başkana oy verdiğinden dolayı son yapılacak olan yerel seçime kadar kimin aday gösterileceğinin pek önemi yoktu, ancak ülkenin son durumu ve yaşanan ekonomik olumsuzluklardan dolayı Ak Parti seçmeni Liderlerine sorumluluk yıkmaktansa yerel seçimde faturayı kesmeye niyetliydi. Ak Parti yönetimi son seçimde seçmenin davranışının bu yönde olacağını farkettiklerinden dolayı, seçim bölgelerinde bu dönem çok daha sıkı araştırmalar yapıp seçmenlerinin isteyeceği adayları belirlemeye çalıştı. Bu çalışma Ak Partinin tepkili seçmenini kısmen rahatlattı.

 CHP teşkilat seçimlerinden sonra yapılan Büyük Kongrenin ardından seçmende değişim umudu yeşermişti, ancak 31 Mart yerel seçimleri yaklaşırken yapılan siyasi hamleler ve yanlışlar umudun kısa sürmesine sebep oldu.

Türkiye genelinde bazı noktalarda gösterilen veya gösterilmeyen aday tartışmalarının yanında, bazı yerel bölgelerde teşkilat bazında CHP aday çıkarmayıp veya profili düşük adayların çıkarılarak İyi Parti veya başka parti adaylarına destek verilmek istenmesi CHP seçmeninde büyük tepkiye neden olmakta. CHP seçmeninin bir çoğu diğer partiler Türkiye genelinde, özellikle CHP'nin elinde bulunan belediyelerin kaybedilme riskine sebep olurken, İyi Parti veya diğer Parti adaylarına Trabzon'da destek verilmeye çalışılması anlaşılamamakta. CHP seçmeni ne olursa olsun yüz yıllık kendi partilerinin amblemini seçim pusulasında görmek istiyorlar. CHP seçmeni kendi Partilerine oy veremedikleri durumda Türkiyenin her yerinde CHP'ye kaybettirmek isteyen partilerin adaylarına Trabzon'da oy vermek yerine, gidip AK Partiye oy vereceklerini ifade etmekteler.

Yeni CHP yönetiminin ekonomik anlamda ülkede halkın zorluklar içinde yaşamaya çalıştığı bu dönemde muhalefet partisi olarak başarı elde edebilecekmi merak edilmekte. Ayrıca tüm siyasi partilere gönül veren seçmenlerin kendi partilerinin amblemini seçim pusulasında görmek isteme taleplerini Trabzon yönetimi dikkate alıp tüm ilçelerde aday çıkaracakmı yakın zamanda öğrenmiş olacağız.

 

#
Yorumlar (1)
Ahmet
07.02.2024 22:26
Tespitler doğru , üç beş kişi ihtirasları uğruna gidip kendinden küçük partilerden medet umuyo, kendi partisinden aday olmak isteyenleri önünüde Ali Cengiz oyunlarıyla kesiyo
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.