23 Ocak 2024 - Salı

Trabzon Ak Partide Son Durum

YEREL SEÇİME DOĞRU AK PARTİ

Yazar - Siyasi Projektör
Okuma Süresi: 4 dk.
Siyasi Projektör

Siyasi Projektör

-
Google News

ORTAHİSAR

Ortahisar da yapılan araştırmalarda Salih Cora’nın ismi ön planda çıktığı söyleniyor. İki dönem vekillik yapan Salih Cora görev süresince her daim halkla iç içe olmuş ve  halkın teveccühünü kazanmıştı. Ak Parti içinde Ortahisar Belediye Başkan adaylığı için bir çok talipli mevcut. Ancak Ahmet Metin Genç gibi güçlü bir isimden sonra Ortahisar Belediye Başkanlığının kaybedilmesi Ak Parti tarafından kolay hazmedilebilecek bir durum değil. Ayrıca CHP tarafından Ortahisar Belediye Başkanlığı için aday gösterilen eski milletvekili Ahmet Kaya şanslı görünüyor. Eğer Ahmet Kaya ismine karşı yine eski milletvekili Salih Cora'nın aday gösterilmeyip, seçimi Ahmet Kaya'nın kazanması durumunda Ak Parti içinde bu durumun oluşmasında katkısı olanların hesap veremeyeceği konuşulmakta. Bundan dolayıdır ki eski milletvekili Ahmet Kaya'nın karşısına eski bir milletvekili olan Salih Cora'nın aday çıkarılması büyük bir olasılık.

 

AKÇAABAT

Mevcut Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim istenilen ivmeyi yakalayamamış gibi görünüyor. Hem Ak Parti Akçaabat İlçe teşkilatı bu düşüncede, hem de Akçaabatlılar. Son dönemlerde Akçaabat siyaseti hem genel hem de yerel anlamda tüm partiler adına hiç olmadığı kadar durgun ve hareketsiz. Ak Parti adına mevcut aday adaylarının içinde siyasetin hareketliliği adına en büyük katkıyı Savaş Ayvaz sağlamış durumda. Savaş Ayvaz yıllardır Orman Bölge Müdürlüğündeki işi sebebi ile ve Akçaabat'ta geniş bir aileye mansup olmasından dolayı iyi tanınan sevilen bir kişi. Savaş Ayvaz ismi Akçaabat'ta halk tarafından kabullenilmiş ve istenen bir isim haline geldi. Ak Parti yetkilileri bu durumu göz önüne alacakmı yakında göreceğiz.

 

 

YOMRA

Yomrada halkın isteği Emrah Ömer Çam’dan yana!
Yaklaşık iki ay önce aday adaylığı açıklaması yaptığı günden beri taraflı tarafsız her kesimin desteğini alıyor. Kamuoyunda yaptığı ziyaretler ve açıkladığı projeler ile büyük bir beğeni toplayan Çam. Yomra da aday olması durumda seçimi kazanma şansı çok yüksek görünüyor. Ancak Emrah Ömer Çam bu güne kadar aktif siyaset yapmadığı ve mevcut Yomra Ak Parti teşkilatı içinden olmaması işleri biraz karıştırıyor. Mevcut Ak Parti Yomra teşkilatı kendi içlerinden istedikleri bir aday çıkartmak istiyor. Bu konuda Ak Parti ilçe Teşkilatının eli biraz rahat, Çünkü seçimi kazanmamaları durumunda çok fazla hesap sorulmaz, sebebi mevcutta güçlü bir isim Mustafa BIYIK zaten Belediye Başkanı. Adayın açıklanmasına çok az bir süre kaldı, bakalım halkın istediği ve kazanma ihtimali daha fazla olan Emrah Ömer Çam mı, yoksa teşkilatın istediği isim mi aday gösterilecek ?

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.